BÀI TẬP TIẾNG ANH TỔNG HỢP, 200+ BÀI TẬP CÁC THÌ TRONG TIẾNG ANH (CÓ ĐÁP ÁN)

Nối tiếp nội dung lý thuyết cấu tạo 12 thì giờ Anh cơ bản, Vn
Doc.com xin gửi đến bạn phát âm 24 bài tập về những thì trong tiếng Anh bao gồm đáp án dưới đây. Tài liệu bài tập tổng hợp các thì tiếng Anh gồm đáp án phía trong bộ đề ôn tập Ngữ pháp giờ Anh cơ bạn dạng với các dạng bài bác tập chia thì tổng phù hợp giúp những em học sinh vận dụng những kỹ năng đã học tập hiệu quả. Mời thầy cô, quý bố mẹ và các em học sinh tham khảo, tải về bài tập hiệu quả.

Bạn đang xem: Bài tập tiếng anh tổng hợp


I. Tổng hợp bài bác tập về những thì trong giờ đồng hồ Anh bao gồm đáp án

Exercise 1. Bài xích tập thì lúc này đơn - Điền dạng đúng của từ vào ngoặc

1. She always ______delicious meals. (make)

2. Tome______eggs. (not eat)

3. They______(do) the homework on Sunday.

4. He ______ a new T-shirt today. (buy)

5. My mom ______ shopping every week. (go)

6. ______Duong & Hoa ______ to lớn work by bus every day? (go)

7. _____ your parents ______with your decision? (agree)

8. My sister ______ her hair every day (wash)

9. Police ______ robbers (catch)

Exercise 2. Bài bác tập thì hiện tại tiếp tục - Viết câu sau đây ở thì HTTD.

1. My/ dad/ water/ some plants/ the/ garden.

________________________

2. My/ mom/ clean/ floor/.

________________________

3. Mary/ have/ lunch/ her/ friends/ a/ restaurant.

________________________

4. They/ ask/ a/ man/ about/ the/ way/ the/ railway/ station.

________________________

5. My/ student/ draw/ a/ beautiful/ picture


________________________

Exercise 3. Bài xích tập thì hiện nay tại xong - phân tách động từ vào ngoặc. 

1. They ______a new lamp. (buy)

2. We ______our holiday yet. (not/ plan)

3. He just ______ out for 2 hours (go)

4. I ______ my plan (not/finish)

5. ______ you ______ this lesson yet? ( learn)

EXERCISE 4: Use the correct size of verbs in brackets.

1. In all the world, there (be) __________ only 14 mountains that (reach) __________above 8,000 meters.

2. He sometimes (come) __________ lớn see his parents.

3. When I (come) __________, she (leave) __________for Dalat ten minutes ago.

4. My grandfather never (fly) __________ in an airplane, và he has no intention of ever doing so.

5. We just (decide) __________ that we (undertake) ____________ the job.

6. He told me that he (take) __________ a trip to lớn California the following week.

7. I knew that this road (be) __________ too narrow.

8. Right now I (attend) __________ class. Yesterday at this time I (attend) __________class.

9. Tomorrow I"m going to lớn leave for home. When I (arrive) __________at the airport, Mary (wait) __________ for me.

10. Margaret was born in 1950. By last year, she (live) __________on this earth for 55 years .


11. The traffic was very heavy. By the time I (get) __________to Mary"s party, everyone already (arrive) __________

12. I will graduate in June. I (see) __________ you in July. By the time I (see) __________ you , I (graduate) __________.

13. I (visit) __________ my uncle"s trang chủ regularly when I (be) __________ a child.

14. That book (be) __________ on the table for weeks. You (not read) __________ it yet ?

15. David (wash) __________ his hands. He just (repair) __________ the TV set.

16. You (be) __________here before? Yes, I (spend) __________ my holidays here last year.

17. We never (meet) __________ him. We don"t know what he (look) __________ like.

18. The oto (be) __________ ready for him by the time he (come) __________tomorrow.

19. On arriving at trang chủ I (find) __________that she just (leave) __________a few minutes before.

20. When we (arrive) __________ in London tonight, it probably (rain) __________.

21. It (rain) __________ hard. We can"t bởi vì anything until it (stop) __________

22. Last night we (watch) __________TV when the power (fail) __________.

23. That evening we (stay) __________up to lớn talk about the town where he (live) __________for some years.

24. I (sit) __________down for a rest while the shoes (repair) __________.

25. Half way khổng lồ the office Paul (turn) __________round & (go) __________back home because he (forget) __________to turn the gas off.

26. London (change) __________a lot since we first (come) __________ lớn live here.

27. While we (talk) __________on the phone the children (start) __________fighting & (break) __________a window


28. He used khổng lồ talk to lớn us for hours about all the interesting things he (do) __________ in his life.

29. You know she (stand) __________looking at that picture for the last twenty minutes.

30. I (spend) __________ a lot of time travelling since I (get) __________this new job.

31. When we (be) __________ at school we all (study) __________Latin.

32. When I (meet) __________ him , he (work) __________as a waiter for a year.

33. After he (finish) __________ breakfast he (sit) __________down lớn write some letters.

34. She (have) __________a hard life, but she"s always smiling.

35. I think Jim (be) __________ out of town.

EXERCISE 5: Choose the best answer among A, B, C, or D.

1. When I last saw him, he _____ in London.

A. Has lived

B. Is living

C. Was living

D. Has been living

2. We _______ Dorothy since last Saturday.

A. Don’t see

B. Haven’t seen

C. Didn’t see

D. Hadn’t seen

3. The train ______ half an hour ago.

A. Has been leaving

B. Left

C. Has left

D. Had left

4. Jack ______ the door.

A. Has just painted

B. Paint

C. Will have painted

D. Painting

5. My sister ________ for you since yesterday.

A. Is looking

B. Was looking

C. Has been looking

D. Looked

6. I ______ Texas State University now.

A. Am attending

B. Attend

C. Was attending

D. Attended

7. He has been selling motorbikes ________.

A. Ten years ago

B. Since ten years

C. For ten years ago

D. For ten years

8. Christopher Columbus _______ American more than 500 years ago.

A. Discovered

B. Has discovered

C. Had discovered

D. Had been discovering

9. He fell down when he ______ towards the church.

A. Run

B. Runs

C. Was running

D. Had run

10. We _______ there when our father died.

A. Still lived

B. Lived still

C. Was still lived

D. Was still living

11. They ______ table tennis when their father comes back home.

A. Will play

B. Will be playing

C. Play

D. Would play

12. By Christmas, I _______ for Mr. Smith for six years.

A. Will have been working

B. Will work

C. Have been working

D. Will be working

13. I _______ in the room right now


A. Am being

B. Was being

C. Have been being

D. Am

14. I ______ to thủ đô new york three times this year.

A. Have been

B. Was

C. Were

D. Had been

15. I’ll come & see you before I _______ for the States.

A. Leave

B. Will leave

C. Have left

D. Shall leave

16. The little girl asked what _______ to her friend.

A. Has happened

B. Happened

C. Had happened

D. Would have been happened

17. John ______ a book when I saw him.

A. Is reading

B. Read

C. Was reading

D. Reading

18. He said he _______ return later.

A. Will

B. Would

C. Can

D. Would be

19. Jack ________ the door.

A. Has just opened

B. Open

C. Have opened

D. Opening

20. I have been waiting for you ______ .

A. Since early morning

B. Since 9 a.m

C. For two hours

D. All are correct

21. Almost everyone _______ for home by the time we arrived.

A. Leave

B. Left

C. Leaves

D. Had left

22. By the age of 25, he ______ two famous novels.

A. Wrote

B. Writes

C. Has written

D. Had written

23. When her husband was in the army, Mary ______ lớn him twice a week

A. Was reading

B. Wrote

C. Was written

D. Had written

24. I couldn’t cut the grass because the lawn mower ______ a few days previously.

A. Broke down

B. Has been broken

C. Had broken down

D. Breaks down

25. I have never played badminton before. This is the first time I _____ to lớn play.

A. Try

B. Tried

C. Have tried

D. Am trying

26. Since _______, I have heard nothing from him.

A. He had left

B. He left

C. He has left

D. He was left

27. After I _______ lunch, I looked for my bag.

A. Had

B. Had had

C. Have has

D. Have had

28. By the over of next year, George _______ English for two years.

A. Will have learned

B. Will learn

C. Has learned

D. Would learn

29. The man got out of the car, ________ round lớn the back and opened the book.

A. Walking

B. Walked

C. Walks

D. Walk

30. Henry _______ into the restaurant when the writer was having dinner.

A. Was going

B. Went

C. Has gone

D. Did go

31. He will take the dog out for a walk as soon as he ______ dinner.

A. Finish

B. Finishes

C. Will finish

D. Finishing

32. I will be glad if he _______ with us.

A. Had gone

B. Did go

C. Went

D. Goes

33 Ask her to come and see me when she _______ her work.

A. Finish

B. Has finished

C. Finished

D. Finishing

34. Turn off the gas. Don’t you see that the kettle ________ ?

A. Boil

B. Boils

C. Is boiling

D. Boiled

35. Tom và Mary ______ for Vietnam tomorrow.

A. Leave

B. Are leaving

C. Leaving

D. Are left

36. He always ________ for a walk in the evening.

A. Go

B. Is going

C. Goes

D. Going

37. Her brother ______ in Canada at present.

A. Working

B. Works

C. Is working

D. Work

38. I ______ khổng lồ the same barber since last year.

A. Am going

B. Have been going

C. Go


D. Had gone

39. Her father ______ when she was a small girl.

A. Dies

B. Died

C. Has died

D. Had died

40. Last week, my professor promised that he ________ today.

A. Would come

B. Will come

C. Comes

D. Coming

EXERCISE 6: Choose the underlined part in each sentence (A, B,C, or D ) that needs correcting

1. After Mrs. Wang had returned (A) khổng lồ her house (B) from work (C), she was cooking (D) dinner.

2. Jimmy threw (A) the ball high (B) in the air, and Betty catching (C) it when (D) it came down.

3. Linda has worn (A) her new yellow (B) dress only once (C) since she buys (D) it.

4. Last week Mark told (A) me that he go (B)t very bored with his present job và is looking (C) for a new on (D)e.

5. Having (A) fed the dog, he was sat (B) down to lớn (C) his own (D) meal.

6. When I turned on my computer, I was shocked (A) to lớn find (B) some junk mail, và (C) I delete (D) it all.

7. They are going to lớn have lớn (A) leave soon (B) and so vị (C) we (D).

8. The trùm cuối laughed when the secretary has told (A) him that she really (B) needed (C) a pay (D) rise.

9. The telephone rang several times (A) and then (B) stop (C) before I could (D) answer it.

10. Debbie, whose father (A) is an excellent tennis player(B), has been (C) playing tennis since (D) ten years.

11. I have seen (A) lots(B) of interesting (C) places when I went (D) on holiday last summer.

12. When my cát heard (A) a noise in the bushes, she stopped moving (B) và listen (C) intently (D).

13. I think (A) it’s time you change (B) your way of (C) living (D).

14. Roger felt the outside (A) of his pocket khổng lồ make (B) sure his (C) wallet is still (D) there.

15. When I’m shopping (A) in the supermarket, I ran into (B) an old friend who I hadn’t met (C) for (D) five years.

16. The police (A) arrested the man while (B) he is having (C) dinner in (D) a restaurant.

17. Peter và Wendy first (A) met in 2006 (B), và they are (C) married for three years now (D).

18. Some (A) people are believing (B) there is life on (C) other (D) planets.

19. Recently, the island of Hawaii (A) had been (B) the subject of intensive research (C) on the occurrence (D) of earthquakes.

20. Every morning, the sun shines (A) in my bedroom window (B) and waking (C) me up (D).

21. The man died as (A) a result of falling (B) asleep (C) while he drives (D).

22. I haven’t finished (A) the report yet (B),but by the time you return (C) I will certainly complete (D) it.

23. Caroline has worn (A) her new yellow (B) dress only once (C) since she buys (D) it.

24. We’ll be cycled (A) khổng lồ Hoa’s village (B) at (C) this time next (D) Sunday.

25. What will (A) you vì chưng (B) when (C) your friends won’t come (D) ?

26. Someone was knocking (A) at the door (B) when I was doing (C) the washing up (D).

27. My friend didn’t drink (A) any (B) beer since we came (C) to live here (D).

28. We have written (A)to each other (B) when (C) we were (D) in primary school.

29. After (A) breakfast, I‘m gone (B) khổng lồ walk to (C) school with (D) my friends.

30. Did (A) he go lớn (B) the pop concert next weekend (C) for a change (D)?

EXERCISE 7: Choose the correct sentence among A, B, C or D which has the same meaning as the given one.

1. Eight years ago we started writing lớn each other.

A. We have rarely written lớn each other for eight years.

B. Eight years is a long time for us khổng lồ write khổng lồ each other.

C. We wrote lớn each other eight years ago.

D. We have been writing lớn each other for eight years.

2. The boy was so lazy that he couldn"t stay up late to lớn learn his lessons.

A. The boy was lazy enough not to stay up late khổng lồ learn his lessons.

B. The boy was too lazy to stay up late to lớn learn his lessons.

C. The boy was lazy enough but he stayed up late khổng lồ learn his lessons.

D. The boy was lazy enough to stay up late to lớn learn his lessons.

3. My father is tired of seeing any violent films.

A. My father hasn"t seen a violent film.

B. My father has enjoyed all the violent films he has ever seen.

C. My father is worried about missing the next violent film.

D. My father never wants to lớn see another violent film.

4. As soon as he waved his hand, she turned away.

A. He saw her turn away & he waved his hand.

B. No sooner had he waved his hand than she turned away.

C. She turned away because he waved his hand too early.

D. Although she turned away, he waved his hand.

5. John wishes he had remembered to send Mary a Christmas card.

A. John regrets not to lớn send Mary a Christmas card.

B. John regrets forgetting not lớn send Mary a Christmas card.

C. John regrets not remembering sending Mary a Christmas card.

D. John regrets forgetting to lớn send Mary a Christmas card.

6. My father hasn"t smoked cigarettes for a month.

A. It"s a month since my father last smoked cigarettes.

B. It"s a month ago that my father smoked cigarettes.

C. It"s a month that my father hasn"t smoked cigarettes.

D. It"s a cigarette that my father smoked a month ago.

7. Having finished their work, the workers expected lớn be paid.

A. The workers expected to lớn be paid because they had finished their work.

B. Having their work finishing, the workers expected lớn be paid.

C. Having expected to be paid, the workers finished their work.

D. Having been finished their work, the workers expected to be paid.

8. Mr. Brown bought this car five years ago.

A. Mr. Brown started lớn buy this car for five years.

B. It has been five years when Mr. Brown has bought this car.

C. Mr. Brown has had this oto for five years .

D. It is five years ago since Mr. Brown has bought this car.

9. John used khổng lồ write home once a week when he was abroad.

A. John doesn"t write trang chủ once a week any longer.

B. John enjoyed being written home every week when he was abroad.

C. John never forgot lớn write a weekly letter trang chủ when he was abroad.

D. When he was abroad he remembered khổng lồ write trang chủ every week.

10. I haven"t enjoyed myself so much for years.

A. It"s years since I enjoyed myself so much.

B. It"s years since I have enjoyed myself so much.

C. It was years since I had enjoyed myself so much.

D. It has been years since I have enjoyed myself so much.

EXERCISE 8: Give the correct form of the word in brackets.

1. He went to lớn his house, lied down on the bed, và (sleep) ……………… right away.

2. I (buy) ……………… the ticket yesterday. I am (go) ……………… Dalat tomorrow.

3. Tim (attend) ……………… the meeting at school at the moment.

4. He (have not) ……………… English for 2 years.

5. Our class (start) ……………… at 9am.

6. I always (brush) ……………… my teeth before I go to bed.

7. I (study) ……………… English since I was 21.

8. He was listening lớn music when his quái thú (come) ……………… yesterday.

9. I (have do) ……………… all the homework all afternoon.

10. I (be) ……………… a student.

11. She (wait) ……………… you for all day.

12. He wasn’t working when his trùm cuối (call) ……………… him yesterday.

13. She (be) ……………… at her boyfriend’s house yesterday morning.

14. I (talk) ……………… to lớn my father at the moment.

15. We (be) ……………… in Nhatrang on their summer holiday last year.

16. The sun (rise) ……………… in the east.

17. He (meet) ……………… his old friend near his house yesterday.

18. The World Cup (take place) ……………… every four years.

19. They (play) ……………… in the garden at 4 pm yesterday.

20. She was watching a picture while her mother (cook) ……………… soup.

21. They (play) ……………… now.

22. Anne was riding her bike to school when Peter (see) ……………… her yesterday.

Exercise 9. Khoanh vào lời giải đúng.

1. He fell down when he …………towards the church.

A. Run B. Runs C. Was running D. Had run

2. The train …………. Half an hour ago.

A. Has been leaving B. Left C. Has left D. Had left

3. He has been selling motorcycles……………..

A. Ten years ago B. Since ten years C. For ten years ago D. For ten years.

4. I ……..Texas State University now.

A. Am attending B. Attend C. Was attending D. Attended.

5. The little girl asked what ……… khổng lồ her friend.

A. Has happened B. Happened C. Had happened D. Would have been happened.

6. John ……… a book when I saw him.

A. Is reading B. Read C. Was reading D. Reading

7. I………….to new york three times this year.

A. Have been B. Was C. Were D. Had been

8. I will come and see you before I………….for America.

A. Leave B. Will leave C. Have left D. Shall leave

9. I have never played badminton before. This is the first time I ……… khổng lồ play.

A. Try B. Tried C. Have tried D. Am trying

10. He will take the dog out for a walk as soon as he ……….. Dinner.

A. Finish B. Finishes C. Will finish D. Finishing

11. When I met him , he ……. As a waiter for a year.

A.had been working B. Worked C. Have worked D. Work.

12. I………….the dishwasher on when heard the shot.

A. Am turning B. Were turning C. Was turning D. Turned

13. There was a time when watching TV really……………family entertainment.

A. Were B. Was C. Had been D. Is

14. The Olympic Games…………every four years.

A. Take place B. Takes place C. Took place D. Is taking place.

15. …………….you go to the dentist?

A. How often are B. How often do C. How often does D. How are

16. By the end of next year, Kelvin ………English for two years.

Xem thêm: Áo thun nam có cổ lacoste chính hãng, mua quần áo cá sấu, thời trang lacoste chính hãng, mua quần áo cá sấu

A. Will have learned B. Will learn C. Has learned D. Would learn.

17. By the age of 25, he …….. Two famous novels.

A. Wrote B. Writes C. Has written D. Had written

18. I think the weather……………nice later.

A. Will be B. Be C. Had D. Has been

Exercise 10. Supply the correct tense

1. They (just decide)…………………. That they (undertake)…………………. The job.

2. We (go)…………………. To the theatre last night.

3. He usually (write)…………………. In green ink.

4. She (play)…………………. The piano when our guests (arrive)…………………. Last night.

5. I (come)…………………. As soon as my work is finished. (You be)…………………. Ready?

6. Where (you go)…………………. For your holiday last year?

7. I (not leave)…………………. Paris since we (go)…………………. To Dieppe three years ago.

8. My mother (come)…………………. Lớn stay with us next weekend.

9. We (meet)…………………. Only yesterday & (already decide)…………………. Lớn get married.

10. We (not live)…………………. In England for the last two months.

11. I (lose)…………………. My keys. I cannot remember where I last (see)…………………. Them.

12. Wherever you (go)…………………. Lớn town nowadays, you (spend)…………………. A lot of money.

13. When I last (stay)…………………. In Cairo, I (ride)…………………. Khổng lồ the Pyramids on a camel that my friend (borrow)…………………. The day before.

14. I (finish)…………………. The book before my next birthday.

15. He (walk)…………………. Very quickly when I (meet)…………………. Him yesterday.

Exercise 11. Choose the correct answer.

1. My friend_____________ lớn the museum last weekend.

A. Goes B. Went C. Had gone D. Have gone

2. Thu & Lan______________ close friends for years.

A. Are B. Were C. Had been D. Have been

3. Our Singaporean friends_______________ to lớn visit our school last year.

A. Is coming B. Come C. Came D. Have come

4. We_____________ Malaysia last summer.

A. Visited B. Were visiting C. Are visiting D. Have visited

5. The students used to______________ football in that stadium.

A. Played B. Play C. Playing D. Are playing

6. Her parents want him_______________ some good books to lớn read.

A. To choose B. Choose C. Chose D. Choosing

7. Would you like_____________ and visit my country?

A. Come B. Coming C. To come D. Came

8. The children______________ their parents for a long time.

A. Didn’t see B. Haven’t seen C. Don’t see D. Haven’t see

9. I and Kenny____________ friends since I____________ Singapore.

A. Are-visit B. Were-visited C. Have been-visited D. Were-have visited

10. My children are lucky_____________ the chance khổng lồ visit the capital again.

A. Have B. Having C. Are having D. To have

11. The children enjoy______________ with their friends through computers.

A. Khổng lồ chat B. Chat C. Chatting D. Chatted

12. Her father used to_______________ abroad for his business.

A. Travelling B. Travelled C. Travel D. Is travelling

13. The kids_____________ that show before.

A. Didn’t see B. Don’t see C. Aren’t seeing D. Haven’t seen

14. How often______________ you______________ sports? –Twice a week.

A. Did-play B. Have-waited C. Do-play D. Did-played

15. How long_______________ you_____________ for me?-For an hour.

A. Did-waited B. Do-wait C. Have-waited D. Have-wait

16. Since the worldwide recession of the 1990’s, the sail of jeans __________ growing.

A. Stopped B. Was stopped C. Was stopping D. Has stopped

17. Tidal waves_______________ the result of an abrupt shift in the underwater movement of the Earth.

A. Are B. Were C. Is D. Was

18. How long ago................. Susan?

A. Have you been seeing B. You saw C. Did you see D. Would you see

19. On the first of next month, he ............... In prison for five years.

A. Will have B. Will be being C. Will have been D. Has had

20. He .............. For a job for some weeks before he found one.

A. Is looking B. Looks C. Would have been looking D. Had been looking

Exercise 12. Give the correct size of the word in bracket.

1. My elder sister _______French since November. ( learn)

2. It _____ 5 months since I first met him. (be)

3. I don’t like the newspaper that I _________ at the moment. (read)

4. Travelling by plane ______ a lot of energy. (use)

5. The amount of không tính tiền time we have ________ continuously for over đôi mươi years. (rise)

6. I ______ (swim) in the sea when the rain started.

7. If I ______(know) that, I would have acted differently.

8. I _____ (try) my best to answer all the questions tomorrow.

9. Everyone _______ (learn) how lớn use the mạng internet in 50 years time.

10. Last month I ______(have) acting lessons but I had lớn stop when I lost my voice.

Exercise 13. Past Tense – Simple or Progressive: Fill in the correct form.

1. He suddenly (realize)___________ that he (travel)____________ in the wrong direction.

2. He (play)________________ guitar when someone (open)________________ the window and (throw)________________ out a bucket of water.

3. He (not allow)________________ us khổng lồ go out in the boat yesterday because a strong wind(blow)________________ .

4. The next day, as they (know)________________ that the police (look)________________ for them, they (hide)________________ the coats in the woods and (go_________________ off in different directions.

5. When I (come)________________ trang chủ they (sit)________________ around a fire. Jack (do)________________ a crossword puzzle, Judy (knit)________________ and the others (read)________________ . Mother (smile) ________________ at me & said : “ Come and sit down”.

Exercise 14. Choose the correct tense for each sentence 

1. I’ll be right with you as soon as I _________________ my keys.

A. Will find

B. Found

C. Find

D. Will have found

2. Next month I have a week’s vacation. I ____________ on going on a trip khổng lồ the Rockies.

A. Am planning

B. Have planned

C. Will plan

D. Will be planning

3. Jim, why don’t you take some time off. You _________________ too hard lately.

A. Are working

B. Were working

C. Had been working

D. Have been working

4. It’s against the law to kill whales. They _________________ extinct.

A. Have become

B. Become

C. Became

D. Are becoming

5. I _________________ all the questions correctly since I began the course.

A. Had answered

B. Have been answering

C. Have answered

D. Answered

Exercise 15. Choose the correct answer to lớn complete the sentence.

1. While I _________________ TV last night a small mouse ran across the room.

A. Watched

B. Have watched

C. Watch

D. Was watching

2. Jane isn’t here yet. I _________________ since noon but there is no sign of her.

A. Have waited

B. Am writing

C. Wait

D. Have been waiting

3. By the time my brother finally graduated from high school, he _________________ seven different schools.

A. Attended

B. Was attending

C. Had attended

D. Had been attending

4. On June 20th I returned home. I _________________ for almost two years.

A. Was away

B. Have been away

C. Am away

D. Had been away

5. When I got to the party, many people _________________.

A. Danced

B. Had already danced

C. Have already danced.

D. Were already dancing – already

6. Before I started the car, all of the passengers _________________ their seat belts.

A. Will buckle

B. Will have buckled

C. Had buckled

D. Buckle

7. Right now we _________________ a heat wave. It’s been so hot for almost a week.

A. Have

B. Have had

C. Have been having

D. Are having

8. When I go và see the doctor this afternoon I _________________ him khổng lồ take a look at my throat.

A. Will ask

B. Asked

C. Will have asked

D. Ask

9. I sent you the money almost a week ago but I still _________________ any confirmation.

A. Hadn’t received

B. didn’t receive

C. Haven’t received

D. Am not receiving

10. After they _________________ the race the celebrations began.

A. Won

B. Have won

C. Win

D. Had won

Exercise 16. Give the correct khung of verbs in brackets

1. When Melanie came into the office yesterday, her eyes (be) ___________ red và watery. I think she (cry) ___________.

2. By the time we get to lớn Chicago this evening, we (drive) ___________ more than four hundred miles. We are going khổng lồ be exhausted.

3. At 6 o’clock on next Friday they (sing) ___________ the new song.

4. When he (wake up) ___________ yesterday, his mother (already/ prepare) ___________ breakfast.

5. When Sarah goes on vacation next month, she (study) ___________German for over two years. She should be able khổng lồ communicate fairly well while she is in Austria.

6. (you/ ever/ see) ___________ a whale?

7. I have not traveled much yet; however, I (visit) ___________ the Grand Crayon và San Francisco by the time I leave the United States.

8. I (finish) ___________ it by the over of this month.

9. By the time you finish studying the verb tense tutorial, you (master) ___________ all tweleve tenses including their passive forms.

10. I (just/ finish) ___________ my homework.

Exercise 17. Put the verbs in the correct size (present simple/ present continuous tense).

1. This afternoon I (see) ________ my doctor about my health.

2. How is your cold today? It (sound) ________ slightly better than yesterday.

3. He normally (read) ________ all the Harry Potter books, but right now I (think) ________ he (read) ________ something else.

4. It is strange that people (take) ________ some movies so seriously.

5. What (your brother, do) ________ for a living? - Well he is a market consultant.

Exercise 18. Put the verb in brackets in the correct size (present simple or present continuous).

Next week, my friends and I (1. Go) ________ camping in the woods. I (2. Organize) ________ the food, because I (3. Like) ________ cooking. Tom (4. Have) ________ a big oto with a trailer, so he (5. Plan) ________ the transportation. Sam (6. Bring) ________ the tent. He (7. Go) ________ camping every year, so he (8. Have) ________ a great tent & lots of other equipment. My wife (9. Think) ________ we’re crazy. She likes holidays in comfortable hotels, so she (10. Take) ________ a trip khổng lồ Paris instead.

Exercise 19. Circle the correct answer in the bracket.

1. I_____ - I didn"t hear you come in . (was sleeping/ slept)

2. I_____ lớn see her twice, but she wasn"t home. (was coming/ came)

3. What_____ ? - I was watching TV. (did you do/ were you doing)

4. He was a character who _____from the rich và gave khổng lồ the poor. (stole/ was stealing)

5. Hey, did you talk lớn her? Yes, I _____to her. (was talking/ talked)

6. I _____ trang chủ very late last night. (came/ was coming)

7. When_____ a cold? (did you have/ were you having)

8. _____a good time in Paris? Yes, I had a blast! (Were you having/ Did you have)

9. We _____ breakfast when she walked into the room. (had/ were having)

10. Last month I decided to buy a new car, and today I finally _____it. (bought/ was buying)

Exericse 20: Complete the sentence with the past simple

1. I didn’t ___________ coffe today! (make)

2. Wallace ___________ his mother a beautiful present. (give)

3. My friend ___________ the day at home. (spend)

4. ___________ the students ___________ the tickets for the show? (buy)

5. Alice ___________ (not/ drink) milk in the morning, she ___________ (drink) it at noon.

6. Where ___________ (you/ meet) your teacher? I ___________ (meet) her in the shop.

7. Jack ___________ (not/ eat) meat yesterday, he ___________ (eat) fish.

8. What animals ___________ (you/ see) in the zoo? I ___________ (see) a cisnet.edu.vn, a giraffe and a kangaroo.

9. Kate ___________ (not/ take) a bath in the morning, she ___________ (take) a shower.

10. When ___________ (she/ write) a letter to a Granny? She ___________ (write) it two days ago.

Exercise 21. Fill in the correct size of the Present Perfect Tense (Simple or Continuous) :

1. I don"t know what time it is; my watch ___________(STOP).

2. How long (YOU BE)___________ a fire-fighter ?

3. I (LOOK)___________ for you since 7 o"clock . - Where ?___________ (YOU BE)

4. The government ___________(ANNOUNCE) new laws to lớn fight unemployment.

5. I (BE)___________ to many countries in Europe, but I ___________(NEVER VISIT) Poland.

6. Jane ___________(NOT EAT) any meat since she was six.

7. We ___________(SELL) tickets for the concert since March.

8. ___________ (YOU HEAR) the news about the earthquake ?

9. How long ___________(YOU STAND) in this queue ? - Well , I ___________ (JUST BE) here for a bit over an hour.

10. They must be so tired. They ___________ (REPAIR) the car the whole morning.

Exercise 22. Fill in the correct khung of the verb.

1. I predict that by 2040, man __________________________ on Mars (land)

2. Phong ___________________ his interpreter job a couple of years ago. (quit)

3. Our brother __________________________ from the university yet (graduate).

4. They ___________________ any Valentine cards last year (not send)

5. Lisa ___________________ to lớn a dentist once a year for an examination (go)

6. They ___________________ about me when I interrupted their conversation. (talk)

7. Nothing much ______________________ when I got khổng lồ the fan-meeting (happen).

8. My grandparents ___________________ in da Nang city two weeks from today (be).

9. I ___________________ two mistakes in the last quiz. (make)

10. Fortunately, our team ___________________ all games last year. (win)

Exercise 23: Put the verbs in brackets into the correct forms.

1. If I didn"t feel so tired, I (go) ________ out with you.

2. If you (not pass) ________ the exam, would you take it again?

3. If I (be) __________ you, I would apply for the job.

4. I could repair the oto if I (have) __________ the right tools.

5. If I (study) ________ hard, I would have passed the exam.

6. If I (not be) ________ busy yesterday, I would have visited you.

7. She (go) ______ to the university if she had had the opportunity.

8. Suppose they had offered her a job, vị you think she (take) ________ it?

9. If she hadn"t been ill yesterday, she (go) _________ to work now.

10. If I (be) _________ you, I wouldn"t have told him the truth yesterday.

Exercise 24. Complete the sentences with the correct khung of the verb in brackets.

1. The last train to nhì Phong thành phố ___________ at 10 minutes to midnight. (LEAVE)

2. I think I _______ buy theses sandals. They fit perfectly. (BUY)

3. I"m so tired. I _________ for five kilometres and the village isn"t anywhere to lớn be seen. (WALK)

4. I"m starting a job with my uncle"s company after I ___________ my study. (FINISH)

5. My friend, Phong, ________ the answers lớn all the questions. He"s a genius. (KNOW)

6. I finally found my wallet. I _________ for it for over a week. (LOOK)

7. By the time Lan leaves university, she ________ for 4 years. (STUDY)

8. My mom ________ the book she ______ reading a few days ago. (NOT FINISH, START)

ĐÁP ÁN

Exercise 1. Bài bác tập thì lúc này đơn - Điền dạng đúng của từ trong ngoặc

1 - Makes; 2 - Does not eat; 3 - Don"t; 4 - Buys; 5 - Goes

6 - vị – go; 7 - vì – agree; 8 - Washes; 9 - Catch;

Exercise 2. Bài bác tập thì hiện tại tại tiếp tục - Viết câu sau đây ở thì HTTD.

1 - My dad is watering some plants in the garden.

2 - My mom is cleaning the floor.

3 - Mary is having lunch with her friends in a restaurant.

4 - They are asking a man about the way to the railway station.

5 - My student is drawing a (very) beautiful picture.

Exercise 3.Bài tập thì hiện nay tại ngừng - phân chia động từ trong ngoặc.

1 - Have bought

2 - Haven"t planned

3 - Has gone

4 - Haven"t finished

5 - Have - learned

Exercise 4:

1. Are - reach; 2. Comes; 3. Came - had left; 4. Has never flown;

5. Have just decided -would undertake; 6. Would take; 7. Was ;

8. Am attending - was attending; 9. Arrive -will be waitin;g 10. Had lived;

11. Got- had already arrived; 12. Will see - see - will have graduated;

13. Visited -was; 14. Has been - haven’t you read; 15. Is washing - has just repaired;

16. Have you been - spent; 17. Have never met - looks; 18. Will have been- comes;

19. Found – had just lef;t 20. Arrive – will probably be raining; 21. Is raining - stops;

22. Were watching - failed ; 23. Stayed – had lived; 24. Sat – were being repaired;

25. Turned – went – had forgotten; 26. Has changed - came;

27. Were talking – started - broke; 28. Had done 29. Has been standing;

30. Have spent - got; 31. Were - studied; 32. Met – had been working;

33. Had finished - sat; 34. Has; 35. Has been;

Exercise 5:

1. C2. B3. B4. A5. C6. A7. D8. A9. C10. A
11. B12. A13. D14. A15. A16. C17. C18. B19. A20. D
21. D22. D23. B24. C25. C26. B27. B28. A29. B30. B
31. B32. D33. B34. C35. B36. C37. C38. B39. B40. A

Exercise 6:

1. D. Was cooking -> cooked

2. C. Catching -> caught

3. D. Buys -> bought

4. C. Is looking -> was looking

5. B. Was sat -> sat

6. D. Delete -> deleted

7. C. So vị -> so are

8. A. Has told -> told

9. C. Stop -> stopped

10. D. Since -> for

11. A. Have seen -> saw

12. C. Listen -> listened

13. B. Change -> changed

14. D. Is still -> was still

15. A. I’m shopping -> was shopping

16. C. Is having -> was having

17. C. Are -> have been

18. B. Are believing -> believe

19. B. Had been -> has been

20. C. Waking -> wakes

21. D. Drives -> was driving

22. D. Will certainly complete -> will have certainly completed

23. D. Buys -> bought

24. A. We’ll be cycled -> We’ll be cycling

25. D. Won’t come -> don’t come

26. A. Was knocking -> knocked

27. A. Didn’t drink -> hasn’t drunk

28. C. When -> since

29. B. Gone -> going

30. A. Did -> Will

Exercise 7:

1. D; 2. B; 3. D; 4. B; 5. D; 6. A; 7. A; 8. C; 9. A; 10. A;

Exercise 8.

1 - slept; 2 - bought - am going to; 3 - is attending; 4 - has not practised; 5 - starts;

6 - brush; 7 - have studied; 8 - came; 9 - have been doing; 10 - am;

11 - has been waiting; 12 - called; 13 - was; 14 - am talking; 15 - were;

16 - rises; 17 - met; 18 - take place; 19 - were playing; trăng tròn - was cooking;

21 - are playing; 22 - saw;

Exercise 9. Khoanh vào giải đáp đúng.

1.C 2.B 3.B 4.A 5.C 6.C 7.A 8.A 9.C 10.B

11.A 12.C 13.B 14.B 15.B 16.A 17.D 18.A

Exercise 10. Supply the correct tense

1. They (just decide)………have just decided …………. That they (undertake)…………would undertake………. The job.

2. We (go)………went…………. To the theatre last night.

3. He usually (write)………writes…………. In green ink.

4. She (play)………was playing…………. The piano when our guests (arrive)………… arrived………. Last night.

5. I (come)……… will come…………. As soon as my work is finished. (You be)………Are you…………. Ready?

6. Where (you go)……… did you go …………. For your holiday last year?

7. I (not leave)………… haven’t left………. Paris since we (go)………… went………. Lớn Dieppe three years ago.

8. My mother (come)………will come…………. Khổng lồ stay with us next weekend.

9. We (meet)………met…………. Only yesterday và (already decide)………have already decided…………. To lớn get married.

10. We (not live)………haven’t lived…………. In England for the last two months.

11. I (lose)……have lost……………. My keys. I cannot remember where I last (see)…………saw………. Them.

12. Wherever you (go)………go…………. Khổng lồ town nowadays, you (spend)…………spend………. A lot of money.

13. When I last (stay)………stayed…………. In Cairo, I (ride)……… rode…………. To lớn the Pyramids on a camel that my friend (borrow)……………had borrowed……. The day before.

14. I (finish)………will have finished…………. The book before my next birthday.

15. He (walk)………was walking …………. Very quickly when I (meet)………met…………. Him yesterday.

Exercise 11. Choose the correct answer.

1 - B; 2 - D; 3 - C; 4 - A; 5 - B;

6 - A; 7 - C; 8 - B; 9 - C; 10 - D;

11 - C; 12 - C; 13 - D; 14 - C; 15 - C;

16 - D; 17 - A; 18 - C; 19 - C; đôi mươi - D;

Exercise 12. Give the correct khung of the word in bracket.

1. My elder sister __has been learning_____French since November. ( learn)

2. It __has been___ 5 months since I first met him. (be)

3. I don’t lượt thích the newspaper that I ____am reading___ at the moment. (read)

4. Travelling by plane __uses____ a lot of energy. (use)

5. The amount of free time we have ____has been raising____ continuously for over đôi mươi years. (rise)

6. I ____was swimming__ (swim) in the sea when the rain started.

7. If I ____had known__(know) that, I would have acted differently.

8. I ___will try__ (try) my best lớn answer all the questions tomorrow.

9. Everyone ___will have learnt____ (learn) how lớn use the internet in 50 years time.

10. Last month I ____was having__(have) acting lessons but I had to stop when I lost my voice.

Exercise 13. Past Tense – Simple or Progressive: Fill in the correct form.

1. He suddenly (realize)_____ realized______ that he (travel)______was travelling______ in the wrong direction.

2. He (play)________was playing________ guitar when someone (open)_______ opened_________ the window & (throw)__________threw______ out a bucket of water.

3. He (not allow)_________did not allow_______ us to go out in the boat yesterday because a strong wind (blow)______was blowing__________ .

4. The next day, as they (know)________knew________ that the police (look)________were looking________ for them, they (hide)________hid________ the coats in the woods và (go________went_________ off in different directions.

5. When I (come)________came________ trang chủ they (sit)________were sitting________ around a fire. Jack (do)_________was doing_______ a crossword puzzle, Judy (knit)_______was knitting_________ và the others (read)__________were reading______ . Mother (smile) ______smiled__________ at me và said : “ Come và sit down”.

Exercise 14. Choose the correct tense for each sentence

1 - C; 2 - A; 3 - D; 4 - D; 5 - C;

Exercise 15. Choose the correct answer khổng lồ complete the sentence.

1 - D; 2 - D; 3 - C; 4 - D; 5 - D;

6 - C; 7 - D; 8 - A; 9 - C; 10 - D;

Exercise 16. Give the correct form of verbs in brackets

1. When Melanie came into the office yesterday, her eyes (be) ____were_______ red và watery. I think she (cry) ____had been crying_______.

2. By the time we get khổng lồ Chicago this evening, we (drive) _____will have driven______ more than four hundred miles. We are going lớn be exhausted.

3. At 6 o’clock on next Friday they (sing) _____will be singing______ the new song.

4. When he (wake up) ____woke up_______ yesterday, his mother (already/ prepare) ____had already prepared_______ breakfast.

5. When Sarah goes on vacation next month, she (study) ______will have been studying_____German for over two years. She should be able khổng lồ communicate fairly well while she is in Austria.

6. (you/ ever/ see) ____Have you ever seen_______ a whale?

7. I have not traveled much yet; however, I (visit) ____will have visited_______ the Grand Crayon and San Francisco by the time I leave the United States.

8. I (finish) _____will have finished______ it by the kết thúc of this month.

9. By the time you finish studying the verb tense tutorial, you (master) _____will have mastered______ all twelve tenses including their passive forms.

10. I (just/ finish) ____have just finished_______ my homework.

Exercise 17. Put the verbs in the correct size (present simple/ present continuous tense).

1. This afternoon I (see) ____am seeing____ my doctor about my health.

2. How is your cold today? It (sound) ____sounds____ slightly better than yesterday.

3. He normally (read) ____reads____ all the Harry Potter books, but right now I (think) ____think____ he (read) ____is reading____ something else.

4. It is strange that people (take) ____take____ some movies so seriously.

5. What (your brother, do) ____does your brother do____ for a living? - Well he is a market consultant.

Exercise 18. Put the verb in brackets in the correct form (present simple or present continuous).

Next week, my friends và I (1. Go) ____are going____ camping in the woods. I (2. Organize) ____am organizing____ the food, because I (3. Like) ____like____ cooking. Tom (4. Have) ____has____ a big car with a trailer, so he (5. Plan) ____is planning____ the transportation. Sam (6. Bring) ____is bringing____ the tent. He (7. Go) ____goes____ camping every year, so he (8. Have) ____has____ a great tent và lots of other equipment. My wife (9. Think) ____thinks____ we’re crazy. She likes holidays in comfortable hotels, so she (10. Take) ____is taking____ a trip khổng lồ Paris instead.

Exercise 19. Circle the correct answer in the bracket.

1. I ___was sleeping__ - I didn"t hear you come in . (was sleeping/ slept)

2. I ___came__ khổng lồ see her twice, but she wasn"t home. (was coming/ came)

3. What___were you doing__ ? - I was watching TV. (did you do/ were you doing)

4. He was a character who __stole___from the rich và gave to the poor. (stole/ was stealing)

5. Hey, did you talk to her? Yes, I __ talked___to her. (was talking/ talked)

6. I __came___ trang chủ very late last night. (came/ was coming)

7. When__did you have___ a cold? (did you have/ were you having)

8. ___Did you have__a good time in Paris? Yes, I had a blast! (Were you having/ Did you have)

9. We ___were having__ breakfast when she walked into the room. (had/ were having)

10. Last month I decided to lớn buy a new car, and today I finally __bought___it. (bought/ was buying)

Exericse 20: Complete the sentence with the past simple

1. I didn’t ____make_______ coffe today! (make)

2. Wallace _____gave______ his mother a beautiful present. (give)

3. My friend ______spent_____ the day at home. (spend)

4. ______Did_____ the students _____buy______ the tickets for the show? (buy)

5. Alice ____didn’t drink_______ (not/ drink) milk in the morning, she ____drank_______ (drink) it at noon.

6. Where _____did you meet______ (you/ meet) your teacher? I _____met______ (meet) her in the shop.

7. Jack _____didn’t eat______ (not/ eat) meat yesterday, he ____ate_______ (eat) fish.

8. What animals ____did you see_______ (you/ see) in the zoo? I ____saw_______ (see) a cisnet.edu.vn, a giraffe and a kangaroo.

9. Kate ______didn’t take_____ (not/ take) a bath in the morning, she _____took______ (take) a shower.

10. When _____did she write______ (she/ write) a letter khổng lồ a Granny? She ______wrote_____ (write) it two days ago.

Exercise 21. Fill in the correct form of the Present Perfect Tense (Simple or Continuous) :

1. I don"t know what time it is; my watch _____has stopped______(STOP).

2. How long (YOU BE)______have you been_____ a fire-fighter ?

3. I (LOOK)______have been looking_____ for you since 7 o"clock . - Where ?_______have you been____ (YOU BE)

4. The government ______has announced_____(ANNOUNCE) new laws to fight unemployment.

5. I (BE)_____have been______ to many countries in Europe, but I ______have never visited_____(NEVER VISIT) Poland.

6. Jane ______hasn"t eaten_____(NOT EAT) any meat since she was six.

7. We ______have been selling_____(SELL) tickets for the concert since March.

8. _____Have you heard______ (YOU HEAR) the news about the earthquake ?

9. How long _____have you been standing______(YOU STAND) in this queue ? - Well , I _____have just been______ (JUST BE) here for a bit over an hour.

10. They must be so tired. They ______have been repairing_____ (REPAIR) the car the whole morning.

Exercise 22. Fill in the correct khung of the verb.

1. I predict that by 2040, man _______will have landed_____ on Mars (land)

2. Phong _____ quit_____ his interpreter job a couple of years ago. (quit)

3. Our brother _______r has not graduated_____ from the university yet (graduate).

4. They _____ didn’t send_____ any Valentine cards last year (not send)

5. Lisa ______goes________ to a dentist once a year for an examination (go)

6. They _____were talking______ about me when I interrupted their conversation. (talk)

7. Nothing much ______was happening_______ when I got to the fan-meeting (happen).

8. My grandparents _______will be_______ in domain authority Nang city two weeks from today (be).

9. I _____made______ two mistakes in the last quiz. (make)

10. Fortunately, our team ________won____ all games last year. (win)

Exercise 23: Put the verbs in brackets into the correct forms.

1. If I didn"t feel so tired, I (go) ____would go_____ out with you.

2. If you (not pass) ____didn’t pass____ the exam, would you take it again?

3. If I (be) _____were______ you, I would apply for the job.

4. I could repair the oto if I (have) _____had_____ the right tools.

5. If I (study) ___had studied_____ hard, I would have passed the exam.

6. If I (not be) ____hadn’t been____ busy yesterday, I would have visited you.

7. She (go) ___would have gone___ lớn the university if she had had the opportunity.

8. Suppose they had offered her a job, bởi you think she (take) ____would have taken____ it?

9. If she hadn"t been ill yesterday, she (go) ____would go_____ to work now.

10. If I (be) _____were____ you, I wouldn"t have told him the truth yesterday.

Exercise 24. Complete the sentences with the correct size of the verb in brackets.

1. The last train to nhị Phong city _____LEAVES______ at 10 minutes khổng lồ midnight. (LEAVE)

2. I think I ____WILL BUY____ buy theses sandals. They fit perfectly. (BUY)

3. I"m so tired. I ____HAVE BEEN WALKING_____ for five kilometres & the village isn"t anywhere to be seen. (WALK)

4. I"m starting a job with my uncle"s company after I ______FINISH_____ my study. (FINISH)

5. My friend, Phong, ____KNOWS____ the answers to all the questions. He"s a genius. (KNOW)

6. I finally found my wallet. I ____HAD BEEN LOOKING_____ for it for over a week. (LOOK)

7. By the time Lan leaves university, she ____WILL HAVE BEEN STUDYING____ for 4 years. (STUDY)

8. My mom ____HASN"T FINISHED____ the book she ___STARTED____ reading a few days ago. (NOT FINISH, START)

II. Bài tập về thì tiếng Anh theo từng lớp gồm đáp án

1. Bài bác tập về Thì giờ đồng hồ Anh lớp 6 tất cả đáp án

Thì giờ đồng hồ Anh lớp 6 bao hàm các thì: Thì bây giờ đơn, Thì hiện tại tiếp diễn, Thì hiện tại hoàn thành, Thì thừa khứ đơn giúp những em học sinh lớp 6 cố chắc định hướng & bài tập tiếng Anh lớp 6

2. Bài xích tập về Thì giờ Anh lớp 7 gồm đáp án

Tổng hợp bài xích tập các thì giờ đồng hồ Anh 7 bao gồm: Thì HTĐ, Thì HTTD, Thì HTTH, Thì QKĐ,.. Giúp các em học viên lớp 7 ôn tập kiến thức Ngữ pháp tiếng Anh 7 về các Thì trong giờ Anh hiệu quả.

3. Bài tập về Thì tiếng Anh lớp 8 bao gồm đáp án

Bài tập về Thì giờ đồng hồ Anh giành riêng cho học sinh lớp 8 bao gồm trọn bộ định hướng tiếng Anh về những thì cũng như tổng hợp bài tập giờ Anh về Thì giờ Anh gồm đáp án giúp các em ôn tập hiệu quả.

4. Bài bác tập về thì giờ đồng hồ Anh lớp 9 bao gồm đáp án

Tổng hợp bài bác tập về Thì giờ đồng hồ Anh 9 tất cả đáp án giúp những em học viên lớp 9 nói lại kiến thức và kỹ năng về cấu trúc tiếng Anh về Thì hiệu quả.

5. Bài tập về Thì tiếng Anh lớp 10 có đáp án

6. Bài tập về Thì giờ đồng hồ Anh lớp 11 có đáp án

Đang được update trên Vn
Doc.com

7. Bài tập về thì giờ đồng hồ Anh lớp 12 tất cả đáp án

Downoad đề thi và lời giải tại: 24 bài xích tập siêng đề những thì trong giờ đồng hồ Anh bao gồm đáp án. Mời các bạn đọc đọc thêm nhiều tư liệu ôn tập tiếng Anh cơ bạn dạng như: tài liệu luyện khả năng Tiếng Anh cơ bản, Ôn tập Ngữ pháp tiếng Anh, Luyện thi tiếng Anh trực tuyến,... được update liên tục bên trên Vn
Doc.com.

Các bài tập ngữ pháp giờ đồng hồ Anh lớp 5 sau đây sẽ sản phẩm cho nhỏ xíu một lượng kiến thức và kỹ năng vô cùng hữu ích. Các bài tập phân chia theo từng phần ngữ pháp chính bao gồm kiến thức tổng quan tiền và bài bác luyện tập tương xứng với học sinh tiểu học. Hãy thuộc cisnet.edu.vn mày mò ngay như thế nào !


Tổng đúng theo 200+ câu bài tập ngữ pháp tiếng Anh lớp 5

Trong lịch trình lớp 5, các nhỏ bé đã được học các chủ điểm ngữ pháp quan trọng bao gồm:

Đại trường đoản cú nhân xưng, tính từ sở hữu & đại trường đoản cú sở hữu
Các loại từ: Danh từ, mạo từ, giới trường đoản cú (in/on/at)Các từ nhằm hỏi Wh-: Whose/ what/ who/ where/ which/ when/ why/ how
Thì cơ bản: hiện tại đơn, bây giờ tiếp diễn, lúc này hoàn thành, quá khứ đơn & tương lai đơn.

Dưới đấy là một số bài tập tiếng Anh lớp 5 tổng hợp toàn bộ kiến thức bên trên giúp bé ôn tập với ghi ghi nhớ hiệu quả!

Bài tập về đại từ bỏ nhân xưng, tính từ bỏ sở hữu, đại từ bỏ sở hữu

Các con yêu cầu nắm được kỹ năng và kiến thức cơ bạn dạng về đại từ bỏ nhân xưng, tính tự sở hữu, đại từ download và phân biệt sự khác biệt của 3 các loại từ này nhằm tránh nhầm lẫn lúc làm bài bác tập ngữ pháp lớp 5.

*

Kiến thức ghi nhớ

Đại từ nhân xưng (Personal Pronouns)

Đại từ sở hữu (Possessive Pronouns)

Tính từ sở hữu(Possessive Adjectives)

I - Tôi

Mine

My - Của tôi

We - bọn chúng tôi, chúng ta

Ours

Our - của chúng tôi, của bọn chúng ta

You (số ít) - Bạn

Yours

Your - Của bạn

You (số nhiều) - các bạn

Yours

Your - của những bạn

He - Anh ấy

His

His - của anh ý ấy

She - Cô ấy

Hers

Her - của cô ấy

It - Nó

Its

Its - Của nó

They - Họ

Theirs

Their - Của họ


Bài tập thực hànhExercise 1: hoàn thành câu có sử dụng tính tự sở hữu

my

our

your

his

her

its

their


She is waiting for ______ friends

I am writing _____ address

We are washing ______ feet

They are doing _______ homeworks

Is he washing ______ bike?

My parents are cleaning ______ bedrooms

I like ___ lovely house

Tom loves ____ brothers & sisters

Exercise 2: dứt câu sử dụng những đại từ sở hữu
mineoursyourshishersitstheirs

Whose pen is this? It"s my brother"s pen. It’s ______

Whose books are these? They are my books. They"re ______

She has got a lot of toys. They"re _____

Marry, is this đen ball _____?

Whose car is that? Is it _____? No, it"s not _____. It’s my brother’s

Exercise 3: Chọn giải đáp đúng trong mỗi câu sau

If you give me some of your sweets, I"ll give you some of my/mine

Do you often go lớn school with your/yours father?

Lily borrowed me a pen because her/hers was left at home.

My grandmother came round lớn our/ours house for lunch last sunday.

My T-shirt is not as lovely as your/yours

Mrs. Green got angry because someone had taken her/hers flowers.

Đại từ, tính từ,... Những là những các loại từ thông dụng vào vai trò gây ra câu gồm nghĩa. Vày đó, con yêu cầu ôn tập liên tục để cụ được cách sử dụng của mỗi loại từ này. Kế bên ra, ba bà mẹ hãy giúp bé học các từ loại, tự vựng hơn với bộ chuyện tranh của cisnet.edu.vn Stories để con đọc viết thành thạo.

Bài tập ngữ pháp giờ Anh lớp 5 - Danh từ

Cùng ôn tập kỹ năng và kiến thức về Danh từ trước lúc thực hành bài xích tập nhé!

*

Kiến thức ngữ pháp giờ đồng hồ Anh lớp 5 về danh từ bắt buộc ghi nhớ

Danh từ bỏ được phân loại theo các phương pháp như sau

1. Danh từ bỏ số ít (Singular Nouns) cùng Danh tự số các (Plural Nouns)

Danh từ bỏ số ít là danh từ đếm được có đơn vị chức năng đếm là 1 : lấy ví dụ apple, pen, house,...=> a pen ( 1 cái bút) , an táo khuyết ( 1 quả táo)Danh từ số nhiều là mọi danh từ đếm được với con số từ 2 trở lên: lấy ví dụ oranges (những trái cam), houses (những ngôi nhà) , pens (những dòng bút)

2. Danh từ bỏ đếm được (Countable Nouns) cùng Danh từ không đếm được (Uncountable Nouns)

Danh tự đếm được là hồ hết danh từ hoàn toàn có thể đếm bằng con số. Lấy ví dụ : A tree, three trees, one hundred trees…Danh từ ko đếm được chỉ phần đa thứ tất yêu đếm được bởi con số. Lấy một ví dụ water (nước), air (không khí), feeling (cảm xúc)...

Cách chuyển danh tự số ít sang danh trường đoản cú số nhiều

1. Đa số trường vừa lòng ta thêm “s” vào sau cùng danh từ

Apple => apples

House => Houses

Candy => candies

Book => books

2. đông đảo danh từ tận cùng ch - sh- s -ss - x - o ta thêm ES

Shoe => Shoes

Glass => Glasses

Potato => Potatoes

3. Danh tự tận cùng y => đưa y > i cùng thêm es

Ví dụ:

Butterfly => Butterflies

Fly => Flies

Trường đúng theo ngoại lệ : Boy => Boys

Trường hợp sệt biệt


a tooth (một chiếc răng)

—>

teeth (những loại răng)

a foot (một bàn chân)

—>

feet (những bàn chân)

a person (một người)

—>

people (những người)

a man (một người lũ ông)

—>

men (những người bọn ông)

a woman (một fan phụ nữ)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *